Kapří hranolky

Kapří hranolky

autor Irena Honzáková Prosinec 11, 2017

Suroviny: 1 porce kapra, nejvhodnější  je  filet z ocasové části, sůl, sojová omáčka, sušený česnek, kmín, pepř, žitná krupice na obalení, olej na smažení,

Postup:

  1. Filet kapra nakrájíme na úzké, asi 1 cm široké plátky.
  2. Do misky nalijeme sojovou omáčku, v další misce smícháme žitnou krupici se solí, kmínem, sušeným česnekem, pepřem.
  3. Proužky kapra nejprve namočíme do sojové omáčky, potom do krupice s kořením.
  4. Takto obalené kapří hranolky smažíme v oleji z obou stran asi 3 minuty.
  5. Hotové necháme okapat na papíře.

Sdílejte na sociálních sítích

Zanechejte mi váš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *