Karbanátky z hlívy ústřičné

Karbanátky z hlívy ústřičné

autor Irena Honzáková Únor 16, 2017

Suroviny: 300g hlíva ústřičná, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, kmín, pepř, majoránka, 1 vejce (nebo 1 lžička chia semínek), 6 plátků knackebrot, olej, pažitka.

 

Postup:

  1. Hlívu odkrojíme od nožiček, dáme vařit do hrnce do studené vody, osolíme, vaříme asi 20 minut, scedíme, necháme okapat, zchladnout, vyždímeme přebytečnou vodu.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme , nakrájíme na plátky, opečeme na malém množství oleje, asi 6minut, do změknutí , přidáme, kmín, pepř, majoránku.
  3. Vyždímanou hlívu rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme opečenou cibuli s česnekem, nasekanou pažitku, vejce nebo chia semínka, rozmixované 3 plátky knacebrotu.
  4. Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší karbanátky, které obalujeme v dalších asi 3 rozmixovaných knäckebrotech.
  5. Na rozpálené pánvi, na oleji opékáme karbanátky asi 3 minuty z každé strany do zhnědnutí.
  6. Podáváme třeba s polníčkovým salátem.

Sdílejte na sociálních sítích

Zanechejte mi váš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *