Kuchařka Metabolic balance, Další aktuální recepty

Kuchařka Metabolic balance, Další aktuální recepty

autor Irena Honzáková Červen 29, 2016

V této kuchařce najdete 70 receptů jak vařit podle zásad Metabolic balance + 10 receptů na rychlé snídaně.

www.metabolicka-kucharka.cz

 

DALŠÍ RECEPTY: 

Fazolky s ovčím sýrem

Suroviny: 1 porce ovčí čerstvý sýr (brynza,čerstvý kozí sýr, žerve) 1 porce zeleniny ( fazolky, rajče ),sůl, pepř, 50 ml zeleninový vývar

1 plátek žitný chléb, 1 lžíce olivový olej

Postup: 

1/Fazolky odkrojíme tvrdé konce, opláchneme, dáme vařit do mírné osolené vody, nebo nejlépe do páry. Zapneme troubu na 180 C.

2/ Vaříme asi 8 minut, scedíme, vývar necháme stranou.

3/Sýr v misce rozmícháme se zeleninovým vývarem , přidáme chléb nakrájený na kostky a opečený bud na sucho nebo na lžíci oleje.

4/ Rajče nakrájíme na tenké plátky.

5/ Do zapékací misky  dáme fazolky, plátky rajčete a sýr s chlebem. Zapékáme asi 8 minut.

 

Malinový mražený krém

suroviny: 1 porce mrazených malin, 100 ml kokosové mléko, 2 lžíce agave sirup, máta

postup: mražené maliny rozmixujeme v mixéru s kokosovým mlékem, osladíme sirupem, ozdobíme mátou.

Gazpacho se sýrovými oplatkami

 

Suroviny:   pro 4 osoby: 1 konzerva loupaných krájených rajčat, 2 okurky, 1 paprika (libovolné barvy)4 stroužky česneku,  svazek jarní cibulky( nebo, cibule, šalotka)ocet jablečný, 100 ml olivový olej, sůl, pepř, bazalka, petrželka

Na oplatky:  1 porce – 30 g žitná mouka, voda, 30g brynza

 

 

 

 

 

 

Postup:

  1. V hrnci rozmixujeme rajčata do hladka, přidáme oloupanou okurku, papriku , česnek, cibuli, znovu rozmixujeme, přidáme olej, bazalku ,pertrželku. Dochutíme octem, solí, pepřem.
  2. Na oplatky v míse smícháme mouku s vodou a brynzdou. Vytvořené těsto opékáme ve vaflovači.
  3. Zbylý sýr na porci bílkoviny rozdrobíme na polévku.

 

 

Studená pórková polévka Vichisoas, varianta mb

 

Suroviny:  pro 4 osoby, 450g bílé části pórku, 50 g cibule, 2 ks brambor,(od 3.fáze) 20 g máslo, sůl, pepř, zeleninový vývar, petrželka

Bílkovina: čerstvý kozí sýr

 

Příprava:

1/ Pórek omyjeme, očistíme, bílé části nakrájíme, dáme vařit do zeleninového vývaru.

2/ Podle možnosti, přidáme oloupané nakrájené brambory.

3/ Vaříme do měkka , asi 20 minut. Necháme zchladit, vmícháme čerstvý kozí sýr.

4/ Podáváme studené , posypeme sekanou petrželkou.

 

V klasické variantě se používá místo čerstvého sýru smetana, někdy i kuřecí vývar.

 

 

Studená polévka z červené řepy( Chlodnik), varianta mb

 

Suroviny: 1 porce uvařená červená řepa, cibule, okurka, sůl, kopr, čerstvý kozí sýr nebo jogurt, kopr

Zeleninový vývar

 

 

 

 

 

Postup:

 

  1. Uvařenou řepu, nakrájíme na menší kousky, cibuli rozkrájíme na kostičky, okurku pokrájíme na menší kousky.
  2. Vše rozmixujeme do hladka v mixeru, rozředíme vodou nebo zeleninovým vývarem.
  3. Vmícháme čerstvý kozí sýr nebo jogurt, ozdobíme sekaným koprem.

Sdílejte na sociálních sítích

Zanechejte mi váš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *