Kuchařka Metabolic balance, Další aktuální recepty

V této kuchařce najdete 70 receptů jak vařit podle zásad Metabolic balance + 10 receptů na rychlé snídaně.
DALŠÍ RECEPTY:
Fazolky s ovčím sýrem
Suroviny: 1 porce ovčí čerstvý sýr (brynza,čerstvý kozí sýr, žerve) 1 porce zeleniny ( fazolky, rajče ),sůl, pepř, 50 ml zeleninový vývar
1 plátek žitný chléb, 1 lžíce olivový olej
Postup:
1/Fazolky odkrojíme tvrdé konce, opláchneme, dáme vařit do mírné osolené vody, nebo nejlépe do páry. Zapneme troubu na 180 C.
2/ Vaříme asi 8 minut, scedíme, vývar necháme stranou.
3/Sýr v misce rozmícháme se zeleninovým vývarem , přidáme chléb nakrájený na kostky a opečený bud na sucho nebo na lžíci oleje.
4/ Rajče nakrájíme na tenké plátky.
5/ Do zapékací misky dáme fazolky, plátky rajčete a sýr s chlebem. Zapékáme asi 8 minut.
Malinový mražený krém
suroviny: 1 porce mrazených malin, 100 ml kokosové mléko, 2 lžíce agave sirup, máta
postup: mražené maliny rozmixujeme v mixéru s kokosovým mlékem, osladíme sirupem, ozdobíme mátou.
Gazpacho se sýrovými oplatkami
Suroviny: pro 4 osoby: 1 konzerva loupaných krájených rajčat, 2 okurky, 1 paprika (libovolné barvy)4 stroužky česneku, svazek jarní cibulky( nebo, cibule, šalotka)ocet jablečný, 100 ml olivový olej, sůl, pepř, bazalka, petrželka
Na oplatky: 1 porce – 30 g žitná mouka, voda, 30g brynza
Postup:
- V hrnci rozmixujeme rajčata do hladka, přidáme oloupanou okurku, papriku , česnek, cibuli, znovu rozmixujeme, přidáme olej, bazalku ,pertrželku. Dochutíme octem, solí, pepřem.
- Na oplatky v míse smícháme mouku s vodou a brynzdou. Vytvořené těsto opékáme ve vaflovači.
- Zbylý sýr na porci bílkoviny rozdrobíme na polévku.
Studená pórková polévka Vichisoas, varianta mb
Suroviny: pro 4 osoby, 450g bílé části pórku, 50 g cibule, 2 ks brambor,(od 3.fáze) 20 g máslo, sůl, pepř, zeleninový vývar, petrželka
Bílkovina: čerstvý kozí sýr
Příprava:
1/ Pórek omyjeme, očistíme, bílé části nakrájíme, dáme vařit do zeleninového vývaru.
2/ Podle možnosti, přidáme oloupané nakrájené brambory.
3/ Vaříme do měkka , asi 20 minut. Necháme zchladit, vmícháme čerstvý kozí sýr.
4/ Podáváme studené , posypeme sekanou petrželkou.
V klasické variantě se používá místo čerstvého sýru smetana, někdy i kuřecí vývar.
Studená polévka z červené řepy( Chlodnik), varianta mb
Suroviny: 1 porce uvařená červená řepa, cibule, okurka, sůl, kopr, čerstvý kozí sýr nebo jogurt, kopr
Zeleninový vývar
Postup:
- Uvařenou řepu, nakrájíme na menší kousky, cibuli rozkrájíme na kostičky, okurku pokrájíme na menší kousky.
- Vše rozmixujeme do hladka v mixeru, rozředíme vodou nebo zeleninovým vývarem.
- Vmícháme čerstvý kozí sýr nebo jogurt, ozdobíme sekaným koprem.