Mandeládový sýr

Mandeládový sýr

autor Irena Honzáková Září 13, 2016

Mandeládový sýr

Suroviny: 35 g mandle neloupané, 20 g slunečnicová semínka, 100 ml vody, 1 lžíce oleje Alvia, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 stroužek česneku, sůl, pažitka, 1 lžíce citronové štávy.

 

Postup:

  1. Mandle a slunečnici namočíme přes noc, slijeme vodu ráno, přidáme 100ml čerstvé vody a rozmixujeme na mandlové mléko.
  2. Přecedíme přes plátýnko, vzniklé mandlové mléko, použijeme do kávy, čaje, nebo jako nápoj.
  3. Zbylou mandlovou vlákninu použijeme na výrobu sýra.
  4. V misce vlákninu smícháme s prolisovaným česnekem, přidáme sůl, citronovou št´ávu, olej, lahůdkové droždí, nasekanou pažitku.

Servírujeme se salátem, a žitným chlebem.

Sdílejte na sociálních sítích

Zanechejte mi váš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *