Snídaňový nákyp ze žitné krupice
autor Irena Honzáková
Prosinec 10, 2017

Suroviny: 2 vejce, 40g žitná krupice, 1 jablko,, skořice, špetka soli, 3 lžíce vody nebo mléko, 1 lžíce kokosový olej nebo slunečnicový
Postup:
- Do mísy oddělíme bílky, se špetkou soli, vyšleháme tuhý sníh.
- Žloutky smícháme s vodou nebo mlékem a s krupicí, v kastrůlku necháme krátce převařit.
- Jablka nakrájíme na tenké plátky, opečeme krátce na rozpálené hlubší pánvi na kokosovém oleji.
- Pánev přiklopíme a dusíme 3 minuty.
- Sníh z bílků vmícháme do převařené krupice.
- Dušená jablka ochutíme skořicí, na pánev přidáme povařenou krupice se sněhem a necháme pod poklicí 5 – 7 minut dusit.
- Obracečkou natrháme menší porce.
- Podáváme s jablečným kompotem nebo ovocným pyré, nebo vanilkovou omáčkou.