Snídaňový nákyp ze žitné krupice

Snídaňový nákyp ze žitné krupice

autor Irena Honzáková Prosinec 10, 2017

Suroviny: 2 vejce, 40g žitná krupice, 1 jablko,, skořice, špetka soli,  3 lžíce vody nebo mléko, 1 lžíce kokosový olej nebo slunečnicový

 

Postup:

  1. Do mísy oddělíme bílky, se špetkou soli, vyšleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky smícháme s vodou nebo mlékem a s krupicí, v kastrůlku necháme krátce převařit.
  3. Jablka nakrájíme na tenké plátky, opečeme krátce na rozpálené hlubší pánvi na kokosovém oleji.
  4. Pánev přiklopíme a dusíme 3 minuty.
  5. Sníh z bílků vmícháme do převařené krupice.
  6. Dušená jablka ochutíme skořicí, na pánev přidáme povařenou krupice se sněhem a necháme pod poklicí 5 – 7 minut dusit.
  7. Obracečkou natrháme menší porce.
  8. Podáváme s jablečným kompotem nebo ovocným pyré, nebo vanilkovou omáčkou.

Sdílejte na sociálních sítích

Zanechejte mi váš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *