Úklid lednice

Úklid lednice

autor Irena Honzáková Červenec 25, 2016

3 důvody proč  pravidelně kontrolovat lednici

1/ – šetříme energii, lednice není namražená

2/ – potraviny máme pod kontrolou, méně se kazí, méně jich vyhodíme

3/ – chráníme svoje zdraví, některé plísně nejsou na první pohled patrné

 

A hlavně je to velmi příjemný pocit,když otevřete dveře lednice, vše je srovnané,na svém místě, nic nepáchne, a inspirace co uvařit pak přijde rychleji.

 

Jak na to ?

Každý týden pravidelně v lednici kontrolujeme, zda se nic nekazí. Prohlídneme šuplíky, místa vzadu i místa ve dveřích.

Rychle kazící potraviny dávejte tam, kde je nejlépe uvidíte. Trvanlivější potraviny na místa, která jsou méně na očích.

Aromatické potraviny, dávejte do uzavíratelných nádob.

Jednotlivé potraviny by měly mít kolem sebe místo, aby kolem nich mohl proudit chladný vzuch.

Lednice mívají speciální zony, podle teplot. Nejchladnější, takzvaná nulová , by se měla využívat na syrové maso, na hotové uvařené pokrmy, uzeniny.

Sýry, dezerty, mléko, mohou být uprostřed, kde bývá 5C.

Na nejteplejší místo, nahoře v lednici ukládáme načaté zavařeniny, nápoje. Nebo také do dveří, kde bývá 10C.

Ovoce a zeleninu dáváme do dolních šuplíků. Řídíme se podle návodu na lednici, nebot´různé značky lednic mají nastavené různé zony teplot.

Jsou potraviny, které není vhodné dávat do lednice, například brambory, které pak zesládnou. Banány v lednici zčernají a med v lednici ztrácí svoji originální chut´.

Sdílejte na sociálních sítích

Zanechejte mi váš komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *